Składniki :
- 1 kg schabu bez kości,
- 30 dkg pieczarek,
- 1 duża cebula,
- ser camembert 1 krążek,
- pieprz cytrynowy,
- pieprz czarny,
- sól,
- bułka tarta,
- jajko,
- mąka.
Schab rozbijamy jak na zwykła kotlety, doprawiamy go z obu stron solą i pieprzem cytrynowym. Odkładamy na pół godziny do lodówki. W tym czasie na oliwie dusimy drobno pokrojoną cebulkę i pokrojone w kostkę pieczarki. Odparowujemy z nich wodę doprawiając solą i pieprzem. Kiedy pieczarki są gotowe nadziewamy nimi nasze kotlety. Na połowie kotleta kładziemy mniej więcej łyżkę pieczarek a na to plaster sera camembert. Składamy na pół, starając się skleić w taki sposób, żeby zawartość nie wypadła:) Obtaczamy w mące , jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Możemy podać je np. z kalafiorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz